Назад до новин

«GoldCoop-2019»: майданчик для сміливих, креативних, творчих

2–3 жовтня на базі ресторанного комплексу «Пролісок» Тернопільської обласпоживспілки відбувся Всеукраїнський конкурс кулінарів «GoldCoop-2019». У ньому взяли участь 11 кухарів із різних обласних спілок споживчих товариств. Конкурс другий рік поспіль проводився за новим положенням та новою системою оцінювання, яка гарантує об’єктивну оцінку майстерності учасників.

Всі учасники перебували в однакових умовах, навіть посуд, скатертини, столи, на яких учасники демонстрували свої конкурсні страви, були ідентичними. Домашні завдання готувалися на основі спільного для всіх інгредієнта — кролика. Приготування кожний фіксував у домашньому відеозвіті, в тому числі — факт присутності членів журі на кухні під час конкурсу. Друга страва, яку готували учасники вже безпосередньо на конкурсі — запечений морський окунь.

На прохання фахівців обласних споживспілок, організатори вперше доповнили конкурс тренінгами і майстер-класом за участі коуч-тренера та майстрів Київської кулінарної академії «Chef’s-Academy».

Оцінюючи роботи конкурсантів, журі працювало професійно та неупереджено,  враховуючи все — від технології приготування до композиції, презентації страв та інноваційності. Оголосила підсумковий протокол змагань Людмила Коваль, доктор економічних наук, ректор Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, заступник голови оргкомітету конкурсу.

Процедуру нагородження організатори розпочали з оголошення переможців номінацій. У номінації «Шосте відчуття» перемогу присудили Наталії Мицу, кухарю кафе «Бістро» з Хмельницької облспоживспілки; в номінації «Кухар авторський проект» перемогла Ольга Якимишин, кухар ресторану «Водограй» Тернопільської облспоживспілки; у «Надії професії» — наймолодший конкурсант Данило Халіфаєв із Чернігова; у номінації «Сучасна кухня» — Олексій Кекош зі Львівської спілки споживчих товариств; кухарем-новатором в однойменній номінації стала Оксана Савич із Житомира; номінація «Креатив смаку» дісталася Ніні Вайнагій із кафе «Трембіта» Тячівської райспоживспілки, що на Закарпатті; у номінації «Авторський проект» перемогла кухар Тетяна Дебела, представник рівненської кооперації.

Призові місця конкурсу розподілилися так: гран-прі отримав Павло Сопівник, кухар ресторану «Кучері» Чернівецької облспоживспілки; перше місце посів Геннадій Бірченко, кухар Черкаської облспоживспілки; друге — Лілія Хащевська, кухар ресторану «Пролісок» Тернопільської облспоживспілки; третє — Юлія Попова, кухар кафе «На Великій Морській» із Миколаєва.

Микола Людвічук, перший заступник Голови Правління Укркоопспілки, голова оргкомітету з проведення конкурсу, нагородив володаря гран-прі почесним призом — професійним шеф-ножем від відомого японського виробника. Переможці та всі учасники отримали почесні дипломи і грошові премії.